четвер, 13 вересня 2018 04:00

В Україні арештували рахунки трьох "дочок" російських банків

В Україні арештували рахунки трьох "дочок" російських банків
Арештували три "дочки" російських банків. Фото: Hyser

Київський апеляційний суд арештував акції українських "дочок" російських банків "ВТБ", "Промінвестбанк" та "Сбербанк". Це допоможе виконати рішення Арбітражного суду Гааги (Нідерланди) за позовом колишнього голови "ПриватБанку" та інших українських компаній, які втратили активи після анексії Криму.

Банкам заборонили здійснювати ліквідацію чи реорганізацію юрособи, а також відчужувати належне цим банкам на праві власності рухоме та нерухоме майна та відчужувати його будь-яким способом, наприклад, за договорами купівлі-продажу, або дарування, пише "Інтерфакс-Україна".

Арештовані банки належать російським державним фінустановам:

"Промінвестбанк" – російському "Внєшекономбанку";
"Сбербанк" – російському "Сбербанку";
"ВТБ Банк" – російському "ВТБ".

Апеляційний суд міста Києва дійшов висновку про те, що на території України справді "є майно, яке належить РФ та на яке може бути звернено стягнення на підставі рішення міжнародного суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гривня почала зміцнюватись

Нагадаємо, що Верховна Рада офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це "відновленням історичної справедливості".

Зараз ви читаєте новину «В Україні арештували рахунки трьох "дочок" російських банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути