Ексклюзиви
понеділок, 25 січня 2016 18:00

В Україну повернулась практика ганяти машини з-за кордону

В Україну повернулась практика ганяти машини з-за кордону

У 2015 році продали рекордну за дев'ять років кількість вживаних автомобілів, що завезли з-за кордону - 14,2 тис. Це майже в чотири рази більше, ніж у 2014-му (3,6 тис.). Про це пише nv.ua

Також було зафіксовано понад 442 тис. перереєстрацій, коли авто перепродавали від одного українського господаря іншому. Це майже удвічі більше, ніж у 2014-му. Якщо до 2015 року ринкова частка таких авто не перевищувала 6-7%, то в минулому році вони захопили майже чверть ринку (23%). У той же час продажі нових автомобілів скоротилися на 49,8%. Це пояснюється різницею у вартості. Середня ціна нового автомобіля в Україні становить 20 тис. євро. Вживаного – близько 10 тис. євро.

"Ціни на нові транспортні засоби безпосередньо залежать від відпускної ціни заводу і курсу гривні. А на ті, що з пробігом, від купівельного попиту та платоспроможності населення", – пояснює директор з маркетингу групи компаній "АІС" Сергій Боровик.

Найпопулярнішими марками свіжозавезених з-за кордону автомобілів з пробігом виявилися: Renault (32%), Volkswagen (18%) і Smart (15%). Українські автовласники найбільше перепродують ВАЗ. За даними сайту Auto.ria, на частку російського бренду припадає 16% угод. Втім, ВАЗ втрачає свою популярність – роком раніше його частка на ринку вживаних машин складала 22%.

Зараз ви читаєте новину «В Україну повернулась практика ганяти машини з-за кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути