Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 18:32

В Україні зросли ціни на цибулю: аналітики назвали причину

В Україні зросли ціни на цибулю: аналітики назвали причину
В Україні зросли ціни на цибулю. Фото: EastFruit

Вперше з початку поточного місяця українські виробники отримали можливість дещо підвищити відпускні ціни на цибулю.

Основним фактором подорожчання цієї продукції стало скорочення пропозиції цибулі на українському ринку через сезонний фактор. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Зокрема, вже сьогодні виробники відвантажують цибулю по 10-16 грн/кг ($0,24-0,39/кг), що в середньому на 15% дорожче, ніж на початку поточного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні спостерігається подорожчання кавунів: які ціни пропонують на ринку

Причиною зростання цін, за словами гравців ринку, став період міжсезоння. Так, багато фермерів вже завершили реалізацію наявних обсягів цибулі, в той же час до збирання врожаю пізніших сортів поки що приступили лише поодинокі господарства.

Тим не менш, навіть після такого помітного зростання цін на даний момент цибуля в Україні коштує в середньому на 26% дешевше, ніж наприкінці липня 2023 року.

Більше того, фермери не мають особливих ілюзій щодо подорожчання і вважають таке явище тимчасовим. На їхню думку, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, як тільки пропозиція цибулі з місцевих господарств почне збільшуватися.

В Україні ціни на тепличні огірки продовжують впевнено зростати.

За повідомленнями представників більшості тепличних комбінатів, перший оборот повністю завершений, а залишки продукції також повністю реалізовані. Про це повідомляє EastFruit.

Водночас виробники, які працювали з цілорічним циклом виробництва, збільшували вартість своєї продукції. Свої дії вони мотивували стабільним попитом продукції високої якості.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросли ціни на цибулю: аналітики назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути