середа, 07 березня 2018 08:25

В Україні набув чинності закон про приватизацію

В Україні набув чинності закон про приватизацію
Закон про приватизацію забороняє російським компаніям брати участь у приватизації. Фото: Etcetera.media

Сьогодні, 7 березня, набув чинності закон про приватизацію. Він забороняє російським компаніям купувати українські державні підприємства.

Закон, підписаний президентом, опублікували в газеті "Голос України" 6 березня. Він передбачає продаж держкомпаній балансовою вартістю понад 250 млн грн через аукціони із залученням авторитетних радників з приватизації. Продаж малих компаній відбуватиметься через електронні аукціони Prozorro, пише "Економічна правда".

Закон про приватизацію забороняє російським компаніям брати участь у приватизації.

Водночас він спрощує процедуру приватизації. Зводить її регулювання до 1 закону замість 7. Крім цього, покупці зможуть передбачити оскарження приватизації тільки в міжнародному арбітражі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фонд держмайна назвав підприємства, які приватизують 2018 року

Президент Петро Порошенко на початку березня підписав закон про приватизацію, який має значно спростити продаж держпідприємств.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, цей закон дозволить залучити інвесторів у збиткові державні підприємства і знизити рівень корупції. Крім того, прийняття нового закону про приватизацію - обов'язкова умова продовження співпраці з МВФ.

Держбюджет на 2018 рік передбачає 21,3 млрд грн надходжень від приватизації. 2017 року доходи від продажу держактивів планувалися на рівні 17,1 млрд грн. Однак фактичні надходження становили 3,4 млрд грн. Загалом уряд планує приватизувати понад 900 держкомпаній.

Зараз ви читаєте новину «В Україні набув чинності закон про приватизацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути