пʼятниця, 02 лютого 2018 06:10

В Україні різко зміняться правила нарахування пенсій

В Україні різко зміняться правила нарахування пенсій
З наступного року зміняться правила нарахування пенсій. Фото: fdlx.com

Уже з наступного року при розрахунку пенсій будуть враховувати середню зарплату в країні за три роки (зараз за два), за рахунок чого значно знизиться розмір зарплатної бази. З урахуванням зниження "вартості" одного року стажу, в середньому пенсії в порівнянні з 2017-м скоротяться на 25%.

У цьому році в Україні діють особливі правила нарахування пенсій. Замість трьох років беруть середню зарплату по країні за два останні роки. На даний момент це більше 5 тис. грн. Після цю суму множать на стаж, 1% і на співвідношення власного заробітку до середнього. Відповідно, навіть при зарплаті більше 7 тис. грн можна отримати пенсію близько 1,8 тис. грн, говориться в матеріалі Realist`a.

У наступному році умови виходу на пенсію будуть гірше. Так, замість середньої зарплати за два минулі роки будуть враховувати середню зарплату по країні за три роки. З урахуванням, що розмір заробітних плат зростає з кожним роком, такі умови виявляться значно менш вигідними для українських пенсіонерів.

Нагадаємо, в рамках пенсійної реформи коефіцієнт оцінки стажу скоротили на 25% - з 1,35 до 1. Оцінка стажу це своєрідна "плата" за кожен відпрацьований рік.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко зміняться правила нарахування пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути