понеділок, 08 травня 2017 03:14

В Україні ростуть міжнародні резерви

В Україні ростуть міжнародні резерви
Ростуть міжнародні резерви. Фото: РБК

Міжнародні резерви України на 1 травня 2017 року становили $17 175 млн (в еквіваленті), за попередніми даними.

Порівняно з березнем вони збільшилися на $2 052 млн або 13,57% - в основному за рахунок надходжень від Міжнародного валютного фонду та інших донорів України, - повідомляє Expres з посиланням на Укрінформ.

Динаміку резервів у квітні визначали: надходження коштів від МВФ за програмою розширеного фінансування (EFF) у сумі $996,2 млн (в еквіваленті); надходження коштів від Єврокомісії у сумі 579,1 млн євро; інтервенції, за якими НБУ на міжбанківському валютному ринку України купив $402,3 млн, у тому числі $201,0 млн - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу.

Крім того, динаміку резервів у квітні визначали платежі уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті у сумі $68,1 млн (в еквіваленті), у тому числі $6,5 млн – на обслуговування за облігаціями внутрішньої державної позики.

Станом на 1 травня обсяг міжнародних резервів України покривав 3,6 місяця майбутнього імпорту і був достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обіцяє стабільну гривню після конфіскації у Януковича і Ко

Міжнародні резерви складаються з резервів у конвертованих іноземних валютах, резервної позиції у МВФ, спеціальних прав запозичення (СПЗ), монетарного золота, готівки в іноземній валюті або коштів на рахунках за кордоном, цінних паперів, що випущені нерезидентами, та будь-яких інших резервних активів за умови забезпечення їх надійності та ліквідності, що є в розпорядженні Національного банку України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні ростуть міжнародні резерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути