субота, 10 серпня 2019 11:54

У "Слуги народу" обіцяють взятись за ФОПів

У "Слуги народу" обіцяють взятись за ФОПів
Новий парламент візьметься за ФОПів. Фото із відкритих джерел.

Новообраний народний депутат партії "Слуга народу" юрист Данило Гетманцев заявляє, що найближчим часом будуть представлені рішення щодо зловживань фізичних осіб-підприємців (ФОП) в контексті ухилення від оподаткування.

"Мова йде про так званих осіб-підприємців та про єдиний податок. Про масові ухилення від сплати податків з використанням ФОП. Ми брали на себе зобов'язання не змінювати податковий режим - не підвищувати ставки і не скорочувати ліміти операцій для ФОП за єдиним податком. Але проблема цього режиму в тому, що ним, крім малих підприємців, користується середній та великий бізнес. Всі на ФОПах. Але ці юридичні особи перевищують ліміти своєї діяльності (5 млн грн є максимальним лімітом для ФОП) в день.
А це ухилення від сплати податку. Тому ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість ФОПам працювати на цій системі, а з іншого - виключити ухилення від оподаткування", - сказав Гетманцев в ефірі "Українського радіо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії почали оформлювати онлайн

Він зазначив, що найближчим часом будуть представлені рішення щодо зловживань з боку ФОП щодо ухилення від оподаткування.

"Ми розглядаємо можливості, чи можливо сьогодні, використовуючи тільки адміністративні процедури, припинити зловживання, чи потрібно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати ряд податкових суперечок. Щоб це було зрозуміло, для всіх є, і не викликало сумнівів, що так робити не можна . Я думаю, що в найближчі тижні до початку роботи Верховної Ради ми вже представимо певне рішення ", - зазначив Гетманцев.

Рекордне зміцнення курсу гривні до долара в Україні стало можливим завдяки збігу кількох факторів. Зокрема через попит на державні облігації, високу ціну експортної продукції та зміна політик центральних банків провідних країн світу.

Зараз ви читаєте новину «У "Слуги народу" обіцяють взятись за ФОПів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути