Ексклюзиви
субота, 02 квітня 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

В пріоритеті сільське господарство, виробництво їжі, роздрібна торгівля - Мінекономіки

В пріоритеті сільське господарство, виробництво їжі, роздрібна торгівля - Мінекономіки
Йдеться про сільське господарство, виробництво продуктів харчування, роздрібну торгівлю, комунальні та енергетичні послуги, виробництва, що працюють над мобілізаційними замовленнями Фото: facebook.com/denis.kudin.3

Міністерство економіки підтримуватиме галузі, які забезпечують життєдіяльність громадян та зміцнюють обороноздатність держави.

Про це у Фейсбук заявив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Йдеться про сільське господарство, виробництво продуктів харчування, роздрібну торгівлю, комунальні та енергетичні послуги, виробництва, що працюють над мобілізаційними замовленнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 85% українського бізнесу постраждали від війни

"Особливу увагу приділяємо комунальним та енергетичним підприємствам, аби вдома у людей було тепло, світло та газ. Будуть зосереджуватися на виробничих підприємствах, що виконують завдання для ЗСУ. Це легка промисловість, що шиє для армії одяг та взуття, підприємства оборонно-промислового комплексу, які ремонтують техніку, виготовляють ремкомплекти, здійснюють інші роботи по обслуговуванню ЗСУ", - сказав він.

Київрада прийняла низку рішень для допомоги бізнесу. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко у Telegram. Для пересувної торгівлі та ресторанних майданчиків плату за договорами зменшать до символічної 1 грн. Сплата пайової участі для них становитиме 50% від існуючої. Звільнили від сплати за оренду бізнес, що працює на комунальних площах. Паркувальним майданчикам надаються пільги від міста. Пільги можуть отримати рекламні компанії, які розміщують соціальну та патріотичну рекламу.

Зараз ви читаєте новину «В пріоритеті сільське господарство, виробництво їжі, роздрібна торгівля - Мінекономіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути