четвер, 21 червня 2018 12:00

В уряді спростували черговий міф про субсидії

Розлучене подружжя, яке не має неповнолітніх дітей, не має відображати у своїх деклараціях доходи одне одного. Якщо вони зареєстровані і проживають окремо.

Щоправда, якщо розлучена сім'я має неповнолітніх дітей, у декларації потрібно відобразити матір або батька дитини. Це залежить від того, з ким проживає дитина, пише "Урядовий портал".

Автор: Урядовий портал
  Якщо розлучене подружжя має дітей, у декларації потрібно вказати доходи того, хто проживає з дитиною.
Якщо розлучене подружжя має дітей, у декларації потрібно вказати доходи того, хто проживає з дитиною.

Тоді необхідно звернутися до комісії з питань призначення житлових субсидій. Щоб доходи того з батьків, який не зареєстрований та не проживає з дитиною, не включалися до сукупного доходу домогосподарства. Разом із заявою потрібно надати документ, що дитина проживає із заявником. Йдеться про довідку з ЖЕКу, сільської чи селищної ради.

З 1 травня 2018 року в Україні ввели нові правила нарахування субсидій. Раніше допомогу призначали лише на підставі інформації про дохід. Тепер на квартири понад 120 кв. м, а будинки понад 200 — субсидії не нараховуватимуть. Також власники транспортних засобів, яким менше 5 років з дати випуску, не отримають допомоги. І ті, хто має заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Зараз ви читаєте новину «В уряді спростували черговий міф про субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути