понеділок, 15 травня 2017 11:10

У Нацбанку попередили про шахраїв

Останнім часом кібершахраї телефонують користувачам платіжних карток, називаючись представниками Національного банку України та вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карток, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу.

"Працівники Нацбанку ніколи не телефонують з подібними проханнями. Ні служба безпеки, ні керівництво Національного банку України не мають потреби та повноважень запитувати українців про дані їхніх платіжних карток та рахунків", - застерігають фінансисти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розповів, коли підвищить пенсії

Будь-які запитання щодо роботи з банківськими платіжними картками належать винятково до компетенції банків власників цих карток. При цьому фінустанови ніколи не запитують конфіденційну інформацію та не телефонують з невідомих телефонних номерів. Телефон вашого банку вказаний на звороті платіжної картки.

У разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які намагатимуться отримати персональні дані або інформацію щодо особистих карток та рахунків, необхідно припиняти такі розмови та звертатись до контакт–центру банку-емітенту картки або до правоохоронних органів.

 
Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку попередили про шахраїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути