неділя, 14 травня 2017 21:22

Гройсман розповів, коли підвищить пенсії

Гройсман розповів, коли підвищить пенсії
Гройсман розповів про підвищення пенсій. Фото: 112 канал

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обіцяє підвищити пенсії з першого жовтня, якщо парламент підтримає пенсійну реформу. Про це він заявив в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми розробили і в травні ми вже внесемо (у Верховну Раду України, – ред.) реформу пенсійної системи. Хочемо, щоб вона була справедливою. Ми знайшли, багато місяців працювали над формулою, щоб забезпечити вже з першого жовтня підвищення 5,6 млн пенсіонерам пенсій від 200 до тисячі гривень. Це досить суттєве підвищення, і воно буде на постійній основі, це не якісь подачки", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійний вік не підвищуватимуть. Зростатиме страховий стаж - міністр

"Дуже важливо отримати підтримку українського парламенту. Будемо розраховувати на те, що ми спільно з коаліцією, з президентом цю реформу проведемо, а я беру на себе зобов'язання – її реалізую", - підкреслив він.

Гройсман нагадав, що пенсійна реформа передбачає скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів, а також нею не допускається підвищення пенсійного віку.

За його словами, уряд знайшов формулу, яка дозволить без підвищення пенсійного віку звести до мінімуму дефіцит Пенсійного Фонду, який сьогодні складає близько 140 млрд грн. "Ми за сім років зможемо або зменшити цей дефіцит, або довести його до нуля", - додав він.

Раніше Гройсман заявив, що готовий залишити свій пост, якщо не проведе в країні пенсійну реформу, однак переконаний, що вона відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман розповів, коли підвищить пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути