вівторок, 04 квітня 2017 15:40

У Мінсоцполітики назвали абонплату на газ "непродуманою"

У Мінсоцполітики назвали абонплату на газ "непродуманою"
35% українців будуть платити за газ більше через введення абонплати. Фото: bereznyaki.org

4,5 млн українців платитимуть за газ більше через введення абонплати.

Про це говорить міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Для 4,5 мільйона споживачів, серед яких є люди з невисокими доходами, які використовують газ найменше - лише для приготування їжі, вартість блакитного палива істотно зростає", - говорить Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому абонплату на газ потрібно повністю скасувати

Він пояснив, що за даними на 2016 рік в Україні налічують 13 мільйонів споживачів газу. Вони діляться на 3 категорії: ті, хто використовують газ комплексно - для приготування їжі, підігріву води і опалення - 7,4 млн осіб, ті, хто використовують газ для підігріву їжі та води - 1,1 млн осіб, і ті, хто використовують газ винятково для приготування їжі - 4,67 млн (35% населення. - Gazeta.ua). Для споживачів, які використовують газ комплексно, плата в сумі зменшується, а для тих, хто використовує його для підігріву води та їжі, - залишається приблизно така ж.

Також назвав відповідне рішення НКРЕКУ недостатньо зваженим і продуманим.

"Введення нового тарифу, який не передбачений ні законом про житлово-комунальні послуги, ні Бюджетним кодексом, зумовить додаткові витрати з бюджету. А це вимагає змін до держбюджету. Ми опиняємося в ситуації, коли у нас відсутні можливості захистити людей з невисоким доходом, для яких зростання ціни буде істотне", - зазначив міністр.

28 березня прийняли нову методику розрахунку вартості газу для споживача. Із 1 квітня тариф на газ складатиметься з двох компонентів: ціни газу як товару (близько 6 грн за 1 кубічний метр. - Gazeta.ua) і вартості його транспортування та розподілу (так звана абонплата. - Gazeta.ua). Таку абонплату розраховуватимуть, зважаючи на максимальну пропускну здатність лічильника споживача.

Зараз ви читаєте новину «У Мінсоцполітики назвали абонплату на газ "непродуманою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути