середа, 01 серпня 2018 17:32

У Мінфіні пояснили, чому у держскарбниці мало грошей

У Мінфіні пояснили, чому у держскарбниці мало грошей
В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова: "Загальна ліквідність є достатньою. Тому ситуація під контролем, всі платежі йдуть і йтимуть вчасно". Фото: capital.ua

Головною причиною малих залишків на Єдиному казначейському рахунку є невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 млрд грн.

"Станом на початок серпня на гривневому Єдиному казначейському рахунку дійсно було 2 мільярди гривень. Однак додатково на валютних рахунках ДКСУ станом на 1 серпня є еквівалент 20,9 мільярдів гривень. Вони у стандартному звіті по ДКСУ на початку місяця не відображаються. Зважаючи на поденний план серпня, Мінфін не мав причин продавати валюту. Невиконання запланованих на перший квартал 2018 року запозичень у розмірі 56 мільярдів гривень є головною причиною низького рівня гривневого ЄКР", - написала у Facebook в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар може коштувати дорожче 30 грн - нардеп

За її словами, загальна ліквідність є достатньою. Тому ситуація під контролем, всі платежі йдуть і йтимуть вчасно.

На початок серпня 2018 року залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку становили 1,99 млрд грн. Знизилися до рівня січня 2014-го. За місяць залишки коштів на ЄКР скоротилися на 7,4 млрд грн. Водночас минулого року коштів було у 22 рази більше - 44,06 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні пояснили, чому у держскарбниці мало грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути