Ексклюзиви
пʼятниця, 07 жовтня 2022 18:11

"У Києві тепла і сонячна погода" – голова Нафтогазу розкритикував Кличка

"У Києві тепла і сонячна погода" – голова Нафтогазу розкритикував Кличка
В ЄС політики фотографуються у теплих светрах, а в Києві при +19 місцева влада розпочинає опалювальний сезон, заявив Юрій Вітренко. Фото: Facebook.com/YVitrenko

Голова Нафтогазу Юрій Вітренко розкритикував рішення столичної влади розпочати опалювальний сезон для закладів соціальної сфери.

Раніше про початок опалювального сезону заявив мер Києва Віталій Кличко. Вітренко повідомив, що у Києві – тепла і сонячна погода, про це написав у Facebook.

"У Києві тепла і сонячна погода. Вдень до +19. Європейські країни обмежують споживання природного газу, політики публічно кажуть, що почнуть опалення з листопада, фотографуються у теплих светрах, щоб показати, що не включають опалення. І тут читаєш повідомлення, що Київ починає опалювальний сезон для лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ соціальної сфери. Тільки початок жовтня, а місцеві органи влади в українських містах приймають рішення, щоб тепловики вже включали опалення", – заявив голова Нафтогазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марнотратство під час війни: чиновники за бюджетні гроші купують елітні авто

Якби тепловики купували газ за ринковою ціною і повністю б за нього розраховувалися, це була б інша ситуація. А так держава має компенсовувати різницю, заявив Вітренко.

Нафтогаз продає газ тепловикам для потреб населення за 7,4 грн за кубометр, тоді як ціна імпортованого доходить до 100 грн, розповів.

Водночас, українського видобутку не вистачає, щоб покрити споживання населення і компаній, які технічно забезпечують населення теплом і газом.

Погодні умови дозволяють почати опалювальний сезон з листопада, заявив Вітренко.

"Що дуже допомогло б країні менше закуповувати імпортованого газу по 100 гривень за кубометр, і витрачати ці кошти на армію, щоб пришвидшити нашу перемогу", – пояснив.

7 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що опалювальний сезон для закладів соціальної сфери в місті (лікарень, шкіл, дитсадків) розпочався. Об'єкти підключатимуть до тепла індивідуально – за заявками керівників.

За прогнозами, у суботу в столиці буде сонячна погода, температура повітря до +18°С. У неділю збільшиться хмарність, пройде невеликий дощ і трохи похолоднішає до +14°С.

Зараз ви читаєте новину «"У Києві тепла і сонячна погода" – голова Нафтогазу розкритикував Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути