Ексклюзиви
понеділок, 27 липня 2020 17:55

В Кабміні розповіли, коли ЄС може відкрити кордони для українців

В Кабміні розповіли, коли ЄС може відкрити кордони для українців
Коли йдеться про в'їзд на територію ЄС з третіх країн, рекомендації Єврокомісії дуже жорсткі. Фото: pixabay.com

Ймовірно, діалог стосовно відкриття кордонів з Європейським Союзом відновлять у вересні.

Динаміка захворюваності на Covid-19 в Україні перевищує норми, прийнятні в Європі. Крім того, світ очікує на 2-гу хвилю коронавірусу. Через ці фактори кордони ЄС закриті для українців.

На відновлення діалогу про їхнє відкриття можна очікувати з вересня, розповіла віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина сайту "Сьогодні".

"Є свобода пересування всередині Шенгену. Там статистичні показники дійсно дуже різні. У деяких країнах вони навіть вищі, ніж в Україні. Але коли йдеться про в'їзд на територію ЄС з третіх країн, рекомендації Єврокомісії дуже жорсткі. Але це не політичне, а суто епідеміологічне питання", - пояснює Стефанишина.

Віцепрем'єрrf підкреслила, що безвіз – це політичне рішення і до нього питань немає. Згідно з рекомендаціями Єврокомісії, кожна країна-член ЄС може ухвалювати рішення стосовно перетину її кордонів окремо, і це питання часу для громадян окремих країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує туристична страховка онлайн

"Країни ЄС та інші країни, які вже відкрили кордони, позитивно сприймають те, що у нас один з найнижчих рівнів смертності від коронавірусу. Це дуже важливий індикатор, який означає, що в Україні карантинні методи діють і лікування ефективне", – підсумувала віцепрем'єрка.

Минулого тижня Кабінет міністрів знову змінив критерії визначення країн "червоної" зони, після повернення з яких українцям необхідно йти на обов'язкову 14-денну обсервацію або отримати негативний тест на коронавірус. Якщо в країні кількість нових випадків заражень Covid-19 на 100 тис. населення за останні 2 тижні перевищує кількість таких випадків в Україні, вона потрапляє в "червону зону". Також якщо в тій чи іншій країні кількість нових випадків заражень Covid-19 порівняно з попередніми 2 тижнями становить понад 30%, ця країна потрапляє в "червону зону".

Для українських туристів вже відкрито 25 напрямків для подорожей. Головний критерій для можливості подорожувати - ситуація всередині країни.

Зараз ви читаєте новину «В Кабміні розповіли, коли ЄС може відкрити кордони для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути