пʼятниця, 25 березня 2022 23:40

В Євросоюзі створять платформу спільної закупівлі газу: Україна теж братиме участь

В Євросоюзі створять платформу спільної закупівлі газу: Україна теж братиме участь
Європа допоможе купляти Україні газ. Фото: РБК

Країни Європейського союзу створять платформу спільних закупівель газу, яка буде відкрита для країн-членів Східного партнерства, серед яких і Україна.

"Європейська Рада розглянула готовність ЄС на найближчу перспективу та доручила Раді ЄС розглянути пропозиції Комісії щодо політики ЄС щодо зберігання газу, належним чином враховуючи інтереси держав-членів, які мають значні сховища, для забезпечення справедливого балансу. Поповнення сховищ газу по всьому Союзу має розпочатися якомога швидше, повністю враховуючи національні заходи готовності", -йдеться у висновках, ухвалених за підсумками саміту ЄС у Брюсселі, пише "Європейська правда".

Спільна платформа закупівель також буде відкрита для країн Західних Балкан і трьох асоційованих країн Східного партнерства – України, Грузії та Молдови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС і США домовилися про поставку додаткових 15 млрд кубів газу

Планується завершення та покращення газових і електричних з'єднань у всьому Європейському Союзі, включно з повною синхронізацією електричних мереж для гарантуванням безпеки поставок для всіх держав-членів.

США та ЄС оголосили про нову спільну ініціативу покликану вирішити надзвичайну ситуацію в сфері енергобезпеки - забезпечити енергопоставки до ЄС та України.

Таким чином Америка і Європа засвідчили солідарність з Україною перед лицем російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «В Євросоюзі створять платформу спільної закупівлі газу: Україна теж братиме участь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути