понеділок, 03 вересня 2012 22:25

В аеропорту "Бориспіль" закрили майже всі "Duty Free"

В аеропорту "Бориспіль" закрили майже всі "Duty Free"
Фото: news.liga.net

З 1 вересня в аеропорту "Бориспіль" були закриті більшість магазинів безмитної торгівлі та громадського харчування. У результаті десятки тисяч пасажирів залишилися без харчування і необхідних товарів, а держава зазнала багатотисячні збитки, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Головною причиною ситуації, що склалася став процес проведення конкурсів та оформлення договорів оренди у Фонді держмайна України і відклик Державною митною службою України дозволів на здійснення торговельної діяльності в режимних зонах аеропорту, повідомляє прес-служба аеропорту на своїй сторінці в Facebook.

Як показує світова практика, сучасні аеропорти до 80% своїх доходів отримують від здійснення неавіаційної діяльності - функціонування підприємств торгівлі, харчування та інших послуг, що дозволяє отримати можливість для розвитку авіаційної діяльності. На сьогоднішній день аеропорт, який є державним підприємством, юридично не контролює цей процес. Орендні відносини в аеропорту здійснюються в площині прямих договірних відносин між Фондом держмайна та орендарями, які згодом отримують дозвіл в митній службі.

Зі свого боку, аеропорт і профільне міністерство завчасно оформили та погодили всі документи, після чого неодноразово зверталися з листами-проханнями про прискорення цього процесу.

"Приносимо пасажирам свої вибачення і сподіваємося на якнайшвидше врегулювання цього питання", - йдеться в заяві.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту "Бориспіль" закрили майже всі "Duty Free"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути