Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2012 17:25

У 2013 році доходи українців - не збільшуватимуться - експерт

У 2013 році доходи українців - не збільшуватимуться - експерт
Економіст наголосив, що у 2013 році відбудеться поступове послаблення гривні. Фото: chitay.net

Економічна ситуація в Україні у 2013 році залишатиметься такою ж складною як і в попередньому, адже попит на українські товари за кордоном не буде зростати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав економіст Олександр Жолудь.

"На початку наступного року будуть тривати і розвиватися ті тенденції, які ми мали у другій половині поточного року. Ми продовжуватимемо мати від'ємне, або практично нульове зростання промисловості. Ціни на українські експортні товари: метали, добрива, продукцію машинобудування та сільського господарства залишатимуться на тому ж рівні, на якому були. Не очікуємо зростання ані цін, ані попиту, що, безумовно, обмежує економічне зростання", - вважає економіст.

На думку Жолудя, і в середині країни не варто очікувати підвищення доходів населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Номінальні доходи українців зросли на 14,2% - Держстат

"Усередині країни ми не очікуємо істотного підвищення або цін, або доходів населення. Те уповільнення, яке йшло у 2012 році по доходах населення, триватиме принаймні у першому кварталі наступного року", - сказав він.

Економіст наголосив, що у 2013 році відбудеться поступове послаблення гривні.

"Воно не відбулося торік через політичні причини, а не тому, що так склалася економічна ситуація. Тобто був великий дефіцит зовнішньоторговельний на фоні незростання притоку коштів з-за кордону, інвестицій та боргів. Воно все одно тисне на курси. Те, що його сьогодні утримали, доволі агресивно обмеживши кредити, це тимчасове явище. Основна причина - зовнішньоторговельна ситуація нікуди не поділася, і вона впливає і надалі", - переконаний Жолудь.

Економіст додав, що "у порівнянні з останнім кварталом 2012 року, ситуація майже не зміниться і залишатиметься такою ж складною".

Зараз ви читаєте новину «У 2013 році доходи українців - не збільшуватимуться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути