вівторок, 09 липня 2019 07:37

Утекли за кордон: назвали сумну статистику по селах

Утекли за кордон: назвали сумну статистику по селах
Рівень безробіття серед селян України становить 10,9%. Фото: Landlord

За 10 років чисельність сільського населення України скоротилася на 16%. При цьому зросла кількість трудових мігрантів із 5,6 млн економічно активних осіб 2 млн виїхали за кордон.

"Загальна кількість населення - 42,1 млн постійних жителів. З них сільських жителів - 31,1%. Якщо взяти показники 2018 року, фактично за 10 років приблизно на 16% скоротилася чисельність сільського населення. Економічно активного сільського населення від 15 до 70 років зараз 5,6 млн осіб", - розповіла під час круглого столу Тамара Осташко, завідувач відділом секторальних прогнозів та кон'юнктури ринків Інституту економіки та прогнозування НАНУ.

Рівень зайнятості жителів сіл у I кварталі 2019 року становив 62,2%, міста - 68,2%. Загальна кількість зайнятих у сільському господарстві - 2,9 млн осіб. Рівень безробіття серед селян України становить 10,9%, серед містян - 9%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У яких країнах шукають роботу українці

"Наші колеги з відділу аграрних перетворень дали нам такі дані, що частка самозайнятих і безкоштовно працюючих серед зайнятих у сільському господарстві становить 79,5%. Інша вражаюча цифра - це обсяги трудової міграції. Якщо за офіційними даними кількість трудових мігрантів становить близько 7% від соціально-активного населення, то за неофіційними оцінками, кількість трудових мігрантів із села сягає 2 млн осіб. Якщо кількість активного сільського населення - 5,6 млн осіб, то 2 млн трудових мігрантів - це багато", - констатувала Осташко.

За даними Департаменту в 2050 році кількість населення України становитиме 36,4 млн осіб. У містах проживатиме 28,5 млн, що становитиме 78% всього населення. Зараз кількість міського та сільського населення становить 69% на 31%.

Зараз ви читаєте новину «Утекли за кордон: назвали сумну статистику по селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути