Ексклюзиви
середа, 31 січня 2018 11:31

Успішні реформи енергоринку дозволять знизити комунальні тарифи - нардеп

Успішні реформи енергоринку дозволять знизити комунальні тарифи - нардеп
Народний депутат Наталія Кацер-Бучковська заявила, що реформи ринків газу та електроенергії дозволять Україні стати енергонезалежною. Фото: Варіанти

Протягом багатьох років влада в Україні штучно занижувала комунальні тарифи. За це Україна платить втратою територій і суверенітетом. Про це в ефірі політичного ток-шоу телеканалу ICTV "Свобода слова" заявила народний депутат Наталія Кацер-Бучковська.

За словами нардепа, реформи ринків газу та електроенергії вкрай важливі та дозволять Україні стати енергонезалежною. Це вкрай важливо в контексті того, що саме енергетика стала однією з причин окупації сходу України. "Не потрібна мені ціна на газ ціною нашої незалежності і територіального суверенітету. Тому що енергетика - це була одна з причин того, що нашу державу окупують на сході. Тобто, там були можливості для того, щоб Україна дійсно стала енергонезалежною. І сьогодні закон про облік електроенергії, закон про ринок електроенергії, про незалежного енергорегулятора - це ті кроки, які дадуть Україні в перспективі стати дійсно енергонезалежною", - підкреслила вона.

Кацер-Бучковська підкреслила, що реформа енергоринку, повноцінна конкуренція і впровадження РАБ-тарифів, незважаючи на всі заяви політиків-популістів, в майбутньому дозволять знизити тарифи на газ та електроенергію. "Всі говорять, що ринкові реформи сприяють підвищенню тарифів. Це неправда. Наприклад, через закон про ринок електроенергії, якщо дійсно конкуренція на рівні споживача, на рівні постачальника, ціни будуть нижчими. Усі країни, які через це проходили, в результаті отримували нижчий тариф, більш прозорий ринок і більш конкурентне середовище", - підкреслила Кацер-Бучковська. Підтвердженням цього є ринок газу, на який за останні роки прийшло близько 50 трейдерів.

Зараз ви читаєте новину «Успішні реформи енергоринку дозволять знизити комунальні тарифи - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути