понеділок, 17 вересня 2018 15:01

Урядова економічна модель не працює - Тарута

Урядова економічна модель не працює - Тарута
Лідер партії "Основа" Сергій Тарута заявив, що Україні потрібне економічне зростання в 10-15 %. Фото: dt.ua

Для виходу з кризи держава повинна відмовитися від нинішньої кредитної політики і перейти на інвестиційну модель бурхливого економічного розвитку. Інакше Україна остаточно перетвориться на бідну і нещасну країну. Про це заявив лідер партії "Основа" Сергій Тарута в ефірі телеканалу NewsOne, коментуючи проект держбюджету-2019.

"Те, що проектом бюджету України на 2019 рік передбачається підвищення мінімальної зарплати і перерахунок пенсій - це добре. Але з такими інфляцією, тарифами і курсом долара добробут народу не покращиться. У людей забирають набагато більше, ніж дають. А дають, на жаль, крихти. Підвищення соціальних стандартів має бути набагато вище. Якщо не підняти в Україні пенсії до 10-15 тисяч гривень, а зарплати - до 20-30 тисяч гривень, то Україна дуже ризикує перетворитися у вкрай бідну, нещасну і покинуту мільйонами мігрантів країну", - стверджує політик.

"Бюджет країни латають, штопають, а він тріщить. На латки влада позичає валюту у кредиторів. Причому Україна бере зараз дорогі кредити, щоб розрахуватися за попередні, більш дешеві", - говорить Сергій Тарута.

У проекті бюджету країни на 2019 рік вже п'ятий рік поспіль закладається серйозний ріст витрат - на 25%. Однак адекватне цьому збільшенню витрат зростання економіки не передбачається - запланований приріст ВВП тільки на 3%. Тому проект державного бюджету України на 2019 рік у партії "Основа" образно називають бюджетом доїдання країни.

"Урядова економічна модель не працює - країну не рятує зростання з темпом в 2-3%. Наша країна не піднялися навіть до рівня сусідніх держав. Тієї ж Польщі, у якій зростання становить 4,2%. Нам потрібне економічне зростання в 10-15 %. А для цього необхідна довіра до влади та інвестиції в економіку. Необхідне бурхливе економічне зростання, досягти якого можна лише шляхом реалізації економічної Програми стрімкого розвитку "Країна ЗаПрацює", яку пропонує наша партія", - заявив лідер "Основи".

Зараз ви читаєте новину «Урядова економічна модель не працює - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути