Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2021 19:30

Уряд змушує місцеву владу встановлювати тарифи на тепло, але повноважень не надає - Атрошенко

Мер Чернігова Владислав Атрошенко звернувся до міністра розвитку громад та територій щодо відсутності повноважень місцевої влади встановлювати тарифи, хоча Уряд покладає на неї такі зобов'язання. Про це повідомляє офіційний сайт Чернігівської міської ради.

У листі наведено перелік чинних законодавчих норм, суперечності в яких не дозволяють сьогодні встановити тарифи на теплову енергію органам місцевого самоврядування, хоч ці повноваження нещодавно їм передані.

"Станом на 16 вересня, за місяць до початку опалювального сезону, центральними органами виконавчої влади не вирішено питання щодо формування нормативно-правової бази, необхідної для здійснення органами місцевого самоврядування повноважень з регулювання тарифів на теплову енергію в умовах зміненого законодавства. Одне з основних питань – невідповідність чинної редакції Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води", - зазначено у листі.

 
 

Нагадаємо, раніше Атрошенко заявив, що його політична партія "Рідний дім" піде на парламентські вибори на платформі "УДАРу Віталія Кличка".

Зараз ви читаєте новину «Уряд змушує місцеву владу встановлювати тарифи на тепло, але повноважень не надає - Атрошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути