пʼятниця, 07 жовтня 2011 10:49

Уряд захотів терміново влізти в черговий борг

Уряд захотів терміново влізти в черговий борг

Мінфін 7 жовтня 2011 року проведе позапланові аукціони з розміщення п'яти- та десятирічних річних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з валютною прив'язкою.

Обсяг пропозиції на кожному аукціоні становитиме по 2 млн штук або 2 млрд грн за номіналом.

На дебютних аукціонах з розміщення ОВДП з валютною прив'язкою 4 жовтня 2011 року Мінфіну вдалося розмістити трирічні і п'ятирічні облігації з дохідністю відповідно 8,22% і 8,75% річних. Обсяг продажів трирічних облігацій становить 661,09 млн грн, п'ятирічних - 200 млн грн.

Запропоновані до продажу десятирічні облігації попитом не користувалися.

Уряд дозволив випуск ОВДП з валютною прив'язкою постановою від 28 вересня 2011 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державний борг "з'їв" 14,4 мільярда гривень

Згідно з нею, індексація номінальної вартості такої облігації здійснюється на дату її погашення відповідно до зміни середньозваженого курсу гривні до долара США на міжбанківському ринку за календарний місяць, що передує первинного розміщення і погашення облігацій.

У разі зміцнення курсу гривні до долара номінальна вартість індексуватися не буде. Виплата купону здійснюється раз на півроку і без урахування зміни курсу гривні до долара.

На думку експертів, випуск ОВДП з валютною прив'язкою міг би бути цікавий банкам з іноземним капіталом для формування ними резервів за валютними зобов'язаннями, які раніше формувалися у валюті і які тепер Нацбанк зобов'язав формувати у гривні.

Уряд планує в 2011 році розмістити ОВДП на суму 45,6 млрд грн. Обсяг продажів ОВДП з початку 2011 року досяг 19,83 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Уряд захотів терміново влізти в черговий борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути