четвер, 29 вересня 2011 21:51

Не вірю у нездатність уряду обслуговувати свої борги - банкір

Не вірю у нездатність уряду обслуговувати свої борги - банкір

Представники Кабінету Міністрів повинні були б повідомити про стан погашення виплат по облігаціям внутрішньої державної позики. Тоді не було б підстав для провокаційних заяв про можливість технічного дефолту в Україні.

Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко.

"Кабінету Міністрів, особливо міністрові фінансів є чим дорікнути. За місяць до цього слід було провести прес-конференцію, на якій слід було сказати, що 28 вересня буде погашено заборгованість по ОВДП в сумі 5,4 млрд гривень. 27 вересня, за день до цього, заявити, що ми готові їх погасити. А 28-го заявити, що ми погасили і зняти пустопорожні балачки. Але вони цього не зробили і створили можливості для тих, хто хоче на цій темі попіаритися", - зазначив експерт.

Щодо ймовірності технічного дефолту в Україні через непогашення урядом виплат по ОВДП, експерт зазначив, що не вірить у заяви про нездатність уряду обслуговувати свої борги.

"Я в це повірю, коли банк чи інший суб'єкт якому заявлять, що уряд не погасив свої борги перед ними. Поки що цього ніхто не заявив", - сказав Сугоняко.

Нагадаємо, вчора з'явилася заява Всеукраїнського центру сприяння підприємницької діяльності, в якій, з посиланням на власні джерела Центру, йшлося про спробу уряду акумулювати кошти, необхідні для погашення до 28 вересня виплат по ОВДП. За інформацією організації виплати не було погашено.

Зараз ви читаєте новину «Не вірю у нездатність уряду обслуговувати свої борги - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути