субота, 04 грудня 2021 00:20

Уряд виділить 1,7 млрд гривень на допомогу безробітним українцям

Уряд виділить 1,7 млрд гривень на допомогу безробітним українцям

Мінекономіки підготувало проект ухвали Кабміну про виділення коштів для фінансової допомоги Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття. З держбюджету за програмою боротьби з коронавірусом планується виділити 1,7 млрд гривень. Документ розміщено для обговорення на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Зазначається, що забезпечення у 2020 році фінансової стабільності Фонду стало можливим лише завдяки виділенню 5,4 млрд грн фінансової допомоги із Фонду боротьби з Covid-19 (це становило 32% річних витрат на виплату допомоги з безробіття).

2021 року фінансовий стан Фонду залишається нестабільним. Доходи до Фонду не забезпечують потребу у видатках (у січні-жовтні середньоденні доходи становлять 65 млн грн, а потреба у видатках - 80 млн грн). Середньомісячна чисельність одержувачів допомоги з безробіття у січні-жовтні становила 326 тис. осіб, що на 12% менше за відповідний показник минулого року.

Розрахунковий середньомісячний розмір виплати допомоги з безробіття у січні-жовтні на 16% перевищив відповідний показник 2020 року та становив 4135 грн.

Як зазначили в Мінекономіки, з урахуванням оперативної інформації регіональних центрів зайнятості, виділення коштів із держбюджету дозволить провести соціальні виплати орієнтовно для 341,8 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євросоюз дасть Україні €31 млн на оборону

Кабінет міністрів вирішив збільшити суму коштів на програму президента Володимира Зеленського з виплати 1 тис. грн для вакцинованих від коронавірусу громадян.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділить 1,7 млрд гривень на допомогу безробітним українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути