Ексклюзиви
середа, 15 січня 2014 17:11

Уряд схвалив зближення з Митним союзом

Уряд схвалив зближення з Митним союзом
Кабмін схвалив Програму співробітництва з Митним союзом. Фото: dt.ua

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні схвалив Програму співробітництва України з державами - членами Митного союзу.

Термін її реалізації розрахований на період до 2020 року, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Як пояснив керівник відомства Ігор Прасолов, мета Програми - поглиблення економічної інтеграції для досягнення високих темпів економічного зростання, підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інвестиційного клімату і підвищення інвестиційної привабливості, рівня і якості життя населення, його соціальної захищеності з урахуванням об'єктивних інтересів України та держав - членів Митного союзу.

"Результати, які ми очікуємо від реалізації Програми, - це, перш за все, підвищення обороту двосторонньої торгівлі в середньому не менше ніж на 10-15%, збільшення частки торгівлі несировинними товарами і послугами, нарощення обсягу взаємних інвестицій у середньому не менше ніж на 15% та подальше зростання випуску продукції підприємствами із взаємними інвестиціями", - сказав Прасолов.

Програма передбачає співробітництво України з країнами - членами Митного союзу у торговельно-економічних відносинах, паливно-енергетичному комплексі, транспорті,  агропромисловому комплексі, космічній сфері, технічному регулюванні,  розвитку інновацій та наукових досліджень, прикордонному та міжрегіональному співробітництву.

Зараз ви читаєте новину «Уряд схвалив зближення з Митним союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути