пʼятниця, 15 січня 2021 10:52

Уряд хоче зафіксувати річний тариф на газ

Уряд хоче зафіксувати річний тариф на газ
Уряд вирішив зафіксувати верхню межу ціни газу - 6,99 грн за кубічний метр. Фото: unsplash

Уряд хоче розробити газовий проєкт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік.

Це має захистити українців від непередбачуваного зростання тарифів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у "Сніданок з 1+1".

"Державна компанія НАК "Нафтогаз" та інші постачальники вирахують ціну своїх річних продуктів та запропонують українцям фіксовану", — сказав голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Платіжки зі знижкою на газ українці отримають у березні

Денис Шмигаль нагадав, що торік в Україні запрацював ринок газу, на якому ціни регулює біржа. Однак, за його словами, на ринку є зловживання. У зв'язку з цим уряд обмежить граничну ціну на газ, щоб окремі компанії, які мають монопольне становище в областях, не завищували тарифи та не здійснювали маніпуляцій із цінами в платіжках.

"Уряд вирішив зафіксувати верхню межу ціни газу - 6,99 гривень за кубічний метр. Інші тарифи не можуть перевищувати цю цифру. Ця ціна діятиме на період карантину або до кінця опалювального сезону, тобто як мінімум до квітня. Далі дивитимемося, якою буде ситуація. Можливо, ціна піде різко вниз, тоді знімемо це обмеження", — зауважив прем'єр-міністр.

З початку 2021 року споживачі, які використовують незначні обсяги газу, можуть розраховувати на мінімальну плату за доставку палива.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче зафіксувати річний тариф на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути