Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2016 17:54

Юрист дав поради клієнтам Приватбанку

Юрист дав поради клієнтам Приватбанку
www.dsnews.ua

Викуп державою акцій Приватбанку не збільшить гарантії держави перед клієнтами. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів адвокат Ростислав Кравець.

"У Приватбанк увійшла тимчасова адміністрація. Держава відповідно до законодавства викупила акції банку. Але це ніяк не збільшить гарантії клієнтам банку. Вони лишаються тими ж, що передбачені законом про Фонд гарантування вкладів. Юридичні особи залишаються у сьомій черзі. Фізичні особи в найкращому випадку отримають 200 тисяч гривень, якщо зможуть довести, що мають у Приватбанку кошти", - коментує Кравець.

За його словами, складно буде довести наявність коштів на рахунках тим, хто уклав електронні договори.

"Більшість клієнтів Приватбанку укладали договори в он-лайн режимі. Паперових документів не отримали. Не виключаю, що банк чи Фонд гарантування вкладів відмовить таким клієнтам у видачі коштів з рахунків чи депозитів. Так сталося з кримськими вкладниками, із вкладниками банку "Михайлівський", - говорить адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст пояснив, чому саме зараз вирішили націоналізувати Приватбанк

Клієнтам банку радить взяти виписки з банку про залишки на рахунках, засвідчити рух коштів по рахунку.

"В усіх відділеннях забрали штампи та печатки. Отримати виписку з відміткою банку буде важко. Виписку може підписати начальник відділення. Електронна система в будь-який момент може припинити свою роботу. Поки вона працює, слід взяти ці договори та виписки, звірені керівниками відділень. Це будуть докази про те, що особа була клієнтом банкі та мала кошти на рахунку", - говорить Кравець.

Найбільший ризик мають юридичні особи та фізичні особи-підприємці, а також фізособи, у кого на рахунках понад 200 тис. грн.

18 грудня уряд прийняв рішення націоналізувати Приватбанк. Для оздоровлення фінустанови її потрібно докапіталізувати на 148 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Юрист дав поради клієнтам Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути