середа, 21 березня 2018 11:54

Зменшився розмір субсидії українців

Зменшився розмір субсидії українців
За січень-лютий 2018 року за допомогою звернулися 396 тис. сімей. Це у два рази менше, ніж на початку минулого року. Фото: ru.slovoidilo.ua

В Україні субсидії на оплату ЖКП отримують 43% сімей. Це 6,44 млн домогосподарств.

Порівняно з лютим 2017 року середній розмір фіндопомоги у лютому 2018 року знизився на 36% - 1005,2 грн, повідомили у Держстаті.

Крім цього, зменшилася кількість бажаючих оформити субсидії. За січень-лютий 2018 року за допомогою звернулися 396 тис. сімей. Це у два рази менше, ніж на початку минулого року. Субсидії призначили 322 тис. домогосподарств. Сума призначеної допомоги склала 352,1 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли зарплати у регіонах

Водночас субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного палива зросли. Середній розмір допомоги становить 3203,7 грн. Це на 44,5% більше, ніж у січні-лютому 2017 року.

Автоматичний перерахунок субсидій на основі доходів громадян здійснюватиметься у травні і жовтні, а не у квітні. Водночас залежно від індивідуального запиту одержувача субсидії перерахунок може проводитися в інші місяці. У Мінсоцполітики уточнили, що це стосується ситуації, коли людина стала пенсіонером або перестала працювати і отримує один дохід — пенсію.

Зараз ви читаєте новину «Зменшився розмір субсидії українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути