пʼятниця, 27 вересня 2013 17:33

"Укрзалізниця" заявила, що здорожчання проїзду буде копійчаним

"Укрзалізниця" заявила, що здорожчання проїзду буде копійчаним
В "УЗ" запевняють, що проїзд здорожчає не на багато. Фото: 15minut.org

Пасажири практично не відчують подорожчання вартості проїзду у залізничному транспорті з 1 жовтня 2013 року, адже набуває чинності понижуючий календарний коефіцієнт.

Про це заявили в "Укрзалізниці".

В "УЗ" пояснили, що понижуючий календарний коефіцієнт індексації вартості проїзду у пасажирських поїздах - 0,93, а нині, у вересні, діє коефіцієнт 1,02.

Відповідно, вартість проїзду у купейному вагоні поїзда № 91 Київ-Львів (коефіцієнт по днях тижня - 1) з першого жовтня зросте на 53 коп. та становитиме 209,02 грн. У вересні вона становила 208,49 грн. У плацкартному вагоні даного поїзда з 1 жовтня підвищення становитиме 23 коп. - вартість проїзду зросте до 105,03 грн. У вересні ціна квитка на проїзд в аналогічному вагоні становила 104,80 грн.

У купейному вагоні поїзда №12 Київ-Сімферополь вартість проїзду з 1 жовтня зросте на 84 коп. У купейному вагоні поїзда №13 Київ-Львів вартість проїзду зросте на 29 коп., у плацкартному вагоні на 17 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скоро українців змусять платити більше за таксі - ЗМІ

Нагадаємо, відповідно до наказів Міністерства інфраструктури від 19.06.2013 № 413 та № 414 змінюється тарифи на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученнях.

Перший етап підвищення вартості проїзду залізничним транспортом відбувся 10 липня, другий етап – з 1 жовтня. Тарифи на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів, у приміських поїздах залишаються незмінними.

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" заявила, що здорожчання проїзду буде копійчаним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути