Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2018 10:22

Укрзалізниця поставила під загрозу грудневі контракти українських експортерів

Укрзалізниця поставила під загрозу грудневі контракти українських експортерів
Українські гірничо-збагачувальні комбінати скаржаться, що Укрзалізниця різко зменшила об'єми перевезень продукції. Фото: rubryka.com

Одразу два українських гірничо-збагачувальний комбінати поскаржились на дії Укрзалізниці, яка в грудні різко зменшила об'єми перевезень продукції, чим поставила під загрозу виконання експортерами умов міжнародних контрактів.

Причиною стало кардинальне зменшення кількості вагонів, які в грудні УЗ надає цим компаніям для перевезення вантажів.

Як розповів журналісту Еспресо.TV начальник цеху відгрузки готової продукції ПрАТ "Полтавський ГЗК" Геннадій Титаренко, в грудні "Центр транспортної логістики" (ЦТЛ) ПАТ "Укрзалізниця" суттєво зменшив подачу вагонів.

"На сьогоднішній день "Полтавський ГЗК" відчуває гострий дефіцит вагонів "ЦТЛ". В грудні цього року ми оголосили план перевезення 266 тис. тонн, з яких до перевезення "ЦТЛ" було прийнято лише 191 тис. тонн, що передбачає забезпечення 90 вагонів на добу. Станом на 18 грудня поточного року забезпечення вагонами складає всього 38 вагонів на добу (42% від прийнятого) або 698 вагонів. І покращення ситуації із забезпечення вагонами не проглядається", - говорить начальник цеху відгрузки готової продукції ПрАТ "Полтавський ГЗК" Геннадій Титаренко.

Гостро відчули проблему з подачею вагонів також і в ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат".

"Складається враження, що проблема створена штучно. Про це свідчать цифри. Постраждає бюджет через недоотримання податку на прибуток, по-друге, ми несемо репутаційні втрати перед нашими європейськими партнерами, оскільки не можемо виконати умови контрактів", - прокоментував ситуація дл Еспресо в.о. заступника голови правління "Криворізького залізорудного комбінату" Олександр Капука.

За експертними оцінками, внаслідок дій Укрзалізниці бюджети України можуть недоотримати понад 16 млн. гривень.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця поставила під загрозу грудневі контракти українських експортерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути