понеділок, 04 вересня 2017 15:49

Укрзалізниця планує збільшити обсяг реалізації брухту майже удвічі

Укрзалізниця планує збільшити обсяг реалізації брухту майже удвічі
У 2107 році "Укрзалізниця" планує продати 130 тис. тонн металобрухту

ПАТ "Укрзалізниця" (УЗ) відвантажила на адресу металургійних підприємств України 81,5 тис. тонн брухту на суму 407,5 млн грн, запланувавши збільшити обсяги поставок до 213 тис. тонн до кінця поточного року.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці, передає "БізнесЦензор".

Крім того, УЗ реалізовано 256 тонн кольорових металів на суму 21 млн грн. Всього передбачено реалізувати 213 тис. тонн брухту чорних металів і 773 тонн кольорових металів.

За рішенням уряду, до участі в аукціонах допускаються вітчизняні металургійні переробні підприємства або спеціалізовані компанії, які відповідно до законодавства займаються операціями з брухтом.

Аукціони з реалізації брухту чорних металів проводять на електронному майданчику ТОВ "ТАБ ЮА" (uz.tab.com.ua).

У червні поточного року залізничники провели аукціони з реалізації брухт сталевий 84,5 тис. тонн на суму 422,1 млн грн. Переможцями стали підприємства: ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубний завод" (Дніпро); ТОВ "Метінвест-Ресурс" (Маріуполь) та ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (Кривий Ріг).

2016 року УЗ реалізувала понад 1,3 тис. тонн брухту чорних металів на суму 3,85 млн грн і 152,3 тонн брухту кольорових металів на суму 4,63 млн грн. Середня ціна реалізації брухту чорних металів 2016-го становить 3,018 тис. грн за тонну, середня ціна реалізації брухту кольорових металів - 30,42 тис. грн за тонну.

Нагадаємо, раніше екс-глава правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявляв, що 2107 року Укрзалізниця розпочинає продаж брухту, планує продати 130 тис. тонн.

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця планує збільшити обсяг реалізації брухту майже удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути