середа, 21 жовтня 2020 21:51

Укрпошта отримає від ЄБРР 63 млн євро на розвиток сільських відділень

Укрпошта отримає від ЄБРР 63 млн євро на розвиток сільських відділень
Реалізація проєкту "Логістична мережа" передбачає створення нових логістичних центрів Укрпошти. Фото: ukrposhta.ua

Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження про залучення коштів ЄБРР у розмірі 63 млн євро на реалізацію проєктів "Логістична мережа" та "Сільське відділення" Укрпошти.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 21 жовтня, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Укрпошта продовжує виконувати масштабну інвестиційну програму на цей рік для модернізації існуючої логістичної мережі та вдосконалення роботи пошти. Сьогодні своїм рішенням уряд підтримав залучення позики ЄБРР у розмірі 63 млн євро на ключові проєкти компанії з модернізації логістичної мережі та сільських відділень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися, набирати новий персонал на роботу, виплачувати рекордні дивіденди державі, активно реалізовувати свої непрофільні активи, спрямовуючи їх на модернізацію. І ми будемо надалі використовувати кожну можливість для вдосконалення роботи компанії", - розповів голова міністерства Владислав Криклій.

Він зазначив, що реалізація проєкту "Логістична мережа" передбачає створення нових логістичних центрів Укрпошти та встановлення сучасного сортувального обладнання у логістичних хабах та депо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд створив тимчасову робочу групу для координації переговорів з МВФ

"Реалізація проєкту "Сільське відділення" забезпечить оновлення моделі роботи поштових відділень у селах з населенням менш ніж 1 тисяча осіб. Замість сільських стаціонарних відділень поштового зв'язку планується продовжити запровадження до 1900 пересувних відділень з повним функціоналом, які покриють 100% населених пунктів України", - сказано у повідомленні.

Кабінет міністрів України затвердив Стратегію підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року. Ключова мета Стратегії - знизити рівень смертності внаслідок ДТП у порівнянні з 2019 роком щонайменше на 30% до 2024 року, та на 50% до 2030 року. Це, у свою чергу, дозволить вберегти більше 1000 людських життів щороку.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта отримає від ЄБРР 63 млн євро на розвиток сільських відділень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути