пʼятниця, 02 листопада 2018 12:48

Укрпошта назвала умови, за яких доставлятиме пенсії в села

Укрпошта назвала умови, за яких доставлятиме пенсії в села
Тариф на доставку пенсій — не фіксована сума. Це відсоток від розміру пенсій. Сьогодні він становить 0,79% для міста і 1,56% для села. Фото: Уніан

Щоб Укрпошта у січні доставила виплати пенсіонерам, потрібно до 1 грудня затвердити нові тарифи. Зокрема, внести зміни до бюджету на 2019 рік. Йдеться про 1,1-1,2 млрд грн, розповів гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

"Востаннє тариф на доставку пенсій переглядали 2004-го. Тоді мінімальна зарплата та пенсія зростали більш-менш однаково. З 2016-го "мінімалка" збільшилась вдвічі — 3200 гривень. А мінімальна пенсія на 20% — 1295 гривень. Водночас 75% витрат компанії — це фонд оплати праці", - наголосив Ігор Смілянський.

Тариф на доставку пенсій — нефіксована сума. Це відсоток від розміру пенсій.

"Новий обґрунтований тариф на доставку пенсій тарифна рада Укрпошти затвердила у листопаді 2017-го. Його підтвердило Міністерство інфраструктури та Міністерство економіки. Це 1,78% для міста і 2,56% для села. Однак нові тарифи не внесли у проект бюджету на 2019 рік. Зараз Укрпошта використала всі резерви, які мала. Якщо тарифи не підвищити, не буде грошей виплатити зарплату листоношам", - наголошує гендиректор Укрпошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підвищити і перерахувати: Гройсман оскреслив стратегічні завдання Пенсійному фонду

За його словами, Укрпошта буде змушена закрити 7 тис. відділень у селах. Звільнити 25-30 тис. працівників.

"Я сподіваюсь, що цього не буде. Інколи, щоб питання почали вирішувати, ситуацію потрібно загострити. Нам пообіцяли, що до другого читання внесуть зміни у проект бюджету на 2019 рік", - резюмував Ігор Смілянський.

Із 1 березня 2019-го всім пенсіонерам перерахують пенсії. Таке завдання прем'єр-міністр Володимир Гройсман поставив перед новопризначеним керівником Пенсійного фонду Євгеном Капінусом.

Зараз ви читаєте новину «Укрпошта назвала умови, за яких доставлятиме пенсії в села». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути