четвер, 01 листопада 2018 15:43

Підвищити і перерахувати: Гройсман оскреслив стратегічні завдання Пенсійному фонду

Підвищити і перерахувати: Гройсман оскреслив стратегічні завдання Пенсійному фонду
1 січня 2019 року військовослужбовцям підвищать пенсії, а перерахунок усіх пенсій відбудеться з 1 березня 2019 року

З 1 січня 2019-го військовослужбовцям підвищать пенсії, а перерахунок усіх пенсій відбудеться з 1 березня 2019-го. У зв`язку з цим прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив новопризначеному главі Пенсійного фонду Євгену Капінусу підготувати усе необхідне.

"Вам потрібно найближчим часом провести аудит Фонду і забезпечити стабільну роботу пенсійної системи. Пенсійний фонд має бути підготовлений до того, щоб з 1 січня 2019-го вчергове підвищити пенсії військовим пенсіонерам. А також підготуватися до того, щоб з 1 березня 2019-го провести перший в історії України масовий перерахунок і підвищення пенсій всіх інших категорій пенсіонерів. Це величезна робота, але у вас 4 місяці", - сказав Гройсман, інформує Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зв'язку з підвищенням тарифів громадяни схильні до радикальних рішень, пропонованих Олегом Ляшко - експерт

Також глава Уряду наголосив, що стратегічним для Пенсійного фонду залишається завдання з детінізації заробітних плат.

"Завдання Пенсійного фонду не тільки в тому, аби платити пенсії нинішнім пенсіонерам. Треба дбати про пенсійне майбутнє кожного громадянина. Розраховую на те, що новий керівник наведе порядок і лад у пенсійній системі України, а діяльність Пенсійного фонду буде публічною та конструктивною", - підсумував Володимир Гройсман.

Кабінет міністрів України звільнив голову Пенсійного фонду Олексія Зарудного, а замість нього на цю посаду призначив колишнього держсекретаря Міністерства фінансів Євгена Капінуса.

Зараз ви читаєте новину «Підвищити і перерахувати: Гройсман оскреслив стратегічні завдання Пенсійному фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути