Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 11:05

Україну визнали найдорожчою країною за доступністю шкідливих звичок

Україну визнали найдорожчою країною за доступністю шкідливих звичок
Для середньостатистичного українця шкідливі звички коштуватимуть 13 середніх зарплат за один тиждень роботи. Фото: espanarusa.com

Україна стала останньою у рейтингу доступності алкоголю, цигарок і наркотиків.

За результатами дослідження Bloomberg, перше місце у рейтингу посів Люксембург. Оцінка доступності шкідливих товарів здійснювалася на основі середньої заробітної плати, яку отримує працівник за тиждень роботи. У кошик ввійшли пачка цигарок популярної марки або преміум-класу, пляшка алкогольного напою. Також по 1 граму амфетаміну, марихуани, кокаїну і 1 грам опіоїдів, включаючи героїн, пише ubr.ua.

Так, середньостатистичному мешканцю Люксембургу доведеться витратити на алкоголь і тютюн $206 або 10% від середньої тижневої заробітної плати. Вона становить $2071. Для жителів Швейцарії це коштуватиме $258. Тобто 16% від середньої тижневої зарплати. Французи за шкідливі товари мають заплатити $137. Це 18% від середньої зарплати за один тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, на що українці витрачають найбільше

Водночас для середньостатистичного українця шкідливі звички коштуватимуть 13 середніх зарплат за один тиждень роботи. Завдяки цьому Україна визнана найдорожчою країною за доступністю наркотиків, тютюну та алкоголю. Поруч знаходяться Буркіна-Фасо, Пакистан і Непал.

За перший квартал 2017 року імпорт українського вина в Казахстан зріс у 9 разів. Отож, посів 3-тє місце в загальному обсязі привізних вин. 2017-го імпорт українських вин збільшився з 69 т до 622 т. Водночас майже вдвічі зменшився обсяг імпорту італійських і французьких вин.

Зараз ви читаєте новину «Україну визнали найдорожчою країною за доступністю шкідливих звичок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути