четвер, 31 березня 2022 21:09

Український суд арештував російські літаки "Руслан" на 2 млрд грн

Український суд арештував російські літаки "Руслан" на 2 млрд грн
Російських літаків "Руслан" арештували в Україні на 2 млрд грн. Фото: facebook.com/VolgaDneprGroup

В Україні арештували 12 транспортних літаків Ан-124-100 російської авіакомпанії "Волга-Днепр" загальною вартістю понад 2 млрд грн.

Справа стосується незаконної видачі сертифікатів льотної придатності на "Руслани". Арешт наклали з метою збереження речових доказів і подальшого відшкодування збитків. Про це повідомляє Forbes з посиланням на пресслужбу юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє інтереси ДП "Антонов".

Росавіація незаконно надала право компанії, що входить у групу фірм "Волга-Днепр", видавати сертифікати льотної придатності на "Руслани".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни спалили найбільший у світі літак "Мрію"

"Фактично, протягом останніх років "Волга-Днепр" видавала сертифікати сама собі, ставлячи під загрозу безпечну експлуатацію повітряних суден, що є кричущим порушенням положень міжнародних конвенцій. Це серйозна перемога України, яка стала можливою завдяки неймовірним спільним зусиллям прокуратури, Мінтрансу, МВС, МЗС та Укроборонпрому", - пояснили в юридичній фірмі.

Літаки заарештували за заявою "Антонова". Згідно з ухвалою суду від 21 березня, "Руслани" підлягають передачі в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Нині трьом літакам заборонено виліт із Німеччини, одному - з Канади. Роботу щодо арештів продовжують.

Після запровадження санкцій Європейським Союзом і Сполученими Штатами Америки проти російської авіації через агресію Росії проти України, 78 літаків російських авіакомпаній заарештували за кордоном. У столиці Литви перебувають щонайменше три авіалайнери: один Boeing 737-800 лоукостера "Победа", що входить до групи "Аерофлоту", і два літаки - Airbus A321, на яких літала російська компанія Red Wings. На борту "Победы" зафарбували всі розпізнавальні знаки авіакомпанії та російський прапор. А на фюзеляжі Red Wings додалися написи, що лайнери - власність американської компанії BBAM US LP із Сан-Франциско.

Зараз ви читаєте новину «Український суд арештував російські літаки "Руслан" на 2 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути