Ексклюзиви
четвер, 15 вересня 2022 10:08

Український ринок деревини та пиломатеріалів було представлено на міжнародному конгресі

 

З 13 по 16 вересня у місті Познань (Польща) проходить міжнародна виставка DREMA 2022. Напередодні відкриття виставки пройшов 9-й Конгрес деревообробної промисловості. Участь у заході приймали представники лісової та деревообробної галузей країн Латвії, Литви, Польщі, Естонії, Італії тощо.

 

Про особливості ринків деревини та пиломатеріалів в Україні, в т.ч. розвитку біржової торгівлі, на цьому заході доповідали представники Асоціації "Біржові та електронні майданчики".

 

"У зв'язку з обмеженням щодо виїзду громадян делегація Асоціації була у досить невеликому складі. Проте, це не завадило гідно продемонструвати результати реформ у сфері реалізації кругляку та продукції деревообробки, які відбулись в Україні протягом 2021 та 2022 років, а також розповісти про доступність нашого ринку пиломатеріалів для іноземних компаній", - зазначив директор АБЕМ Олег Падалка.

 

Потрібно зазначити, що представників країн-сусідів дуже зацікавив розвиток біржової торгівлі в Україні, а особливо перехід реалізації пиломатеріалів виробництва державних лісових господарств на відкриті електронні торги ліцензованих бірж.

За словами представників європейських підприємств, які вже понад 3 місяці беруть участь у зазначених торгах, доступ до українських пиломатеріалів став абсолютно прозорим та зручним завдяки електронним біржовим аукціонам.

Також під час заходу представниками ГС "Асоціація деревообробних підприємств України" були проведені переговори з потенційними покупцями щодо збільшення обсягів експорту продукції, яку виготовляють члени об'єднання.

"Одним з головних завдань нашої Асоціації є розширення ринків збуту для наших членів. Ми вже запустили новий інструмент чат-бот, який допомагає знаходити клієнтів або постачальників в автоматичному режимі. Кількість відповідних заявок в ньому зростає кожного дня. Найближчим часом чекаємо на підключення до бота й нерезидентів, які демонструють готовність укладати контракти з українськими деревообробниками. Так крок за кроком, ми будемо збільшувати не лише дохідність наших членів, а й експорт продукції в цілому", - зазначив Голова ГС "АДПУ" Павло Васильєв.

Зараз ви читаєте новину «Український ринок деревини та пиломатеріалів було представлено на міжнародному конгресі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути