четвер, 07 квітня 2022 21:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські журналісти знайшли нерухомість в Італії у ще одних "стовпів" Путіна
9

Російський олігарх Володимир Євтушенков, наближений до президента країни-агресора Російської Федерації Володимира Путіна, має нерухомість в Італії.

Про це повідомили журналісти "Схеми: корупція в деталях".

Євтушенков був серед тих представників бізнесу, яких Путін скликав у переддень вторгнення, закликаючи "бути патріотичними".

Його оборонний бізнес-концерн виконує масштабні замовлення міністерства оборони РФ. Але Євтушенков досі не потрапив під західні санкції.

  Майно "стовпів Путіна" у цивілізованих країнах - це потенційна база валютних активів для конфіскації на користь України.
Майно "стовпів Путіна" у цивілізованих країнах - це потенційна база валютних активів для конфіскації на користь України.

Олігарх має три вілли на Лазуровому узбережжі Франції та два будинки в центрі Лондона вартістю 30 млн фунтів стерлінгів.

Євтушенков живе на дві родини. Мати його дітей Олена Брусилова - тепменеджерка структур корпорації олігарха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США висунули звинувачення російському олігарху-ворогу України

Брусилова володіє нерухомістю у Форте-дей-Мармі.

Має бізнес у складі корпорації Євтушенкова. Президент "Група компаній "Медсі" - найбільшої у країні приватної федеральної мережевої медичної організації.

 

З 2001-го по 2005 роки була керівником департаменту позакорпоративних проєктів у "МТХ" АФК "Система". Головний бенефіціар - Євтушенков. Він голова ради директорів і власник 64% акцій.

Ця російська корпорація володіє концерном "РТІ Системи", що входить до сотні найбільших оборонних компаній світу, розробляючи для російського озброєння системи управління та зв'язку, радіотехнічне обладнання.

 

Зареєстрована на Брусилову нерухомість - це чотири об'єкти.

Дві вілли розташовані по сусідству, за декілька хвилин ходьби від пляжу. Перша - за адресою 55042 Forte dei Marmi, Via Versilia, 5. В ній є 16 окремих приміщень.

 

Друга - за адресою 55042 Forte dei Marmi, Via Versilia, 3.

 

Третя вілла розташована північніше, на Forte dei Marmi, Via Giuseppe Mazzini, 89, там 15 окремих приміщень.

 

Четверта адреса - це великий комплекс на березі моря, найімовірніше, це готель.

 

Після повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну країни ЄС, США, Канада, Велика Британія вдалися до спеціальних санкцій, спрямованих на боротьбу з російськими олігархами, яких часто називають "стовпами путінського режиму".

Кажучи простою мовою, Захід "б'є по гаманцях" тих, хто підтримує дії Путіна. 3 березня влада Німеччини заарештувала в Гамбурзі 156-метрову яхту нафтового магната Алішера Усманова. За два дні під арештом опинилося його майно в Італії.

  Алішер Усманов
Алішер Усманов

Те ж саме сталося з нерухомістю кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. І Усманов, і Соловйов потрапили під санкції ЄС через війну РФ проти України. Від санкцій із порту Гамбурга буквально втекла яхта GRACEFUL.

Судно, яке називають "яхтою Путіна", виявили в околицях Калінінграда. Дехто з російських олігархів намагається дистанціюватися від Путіна. Наприклад, Роман Абрамович заявив про продаж футбольного клубу "Челсі" й допомогу жертвам війни в Україні. Однак це його від санкцій Британії не врятувало.

Крім цього, боротьба з російськими олігархами у європейських країнах набуває й іншого характеру - їхні маєтки захоплюють активісти.

У Франції активіст П'єр Афнер проникнув на віллу, яку пов'язують із донькою Путіна Катериною Тихоновою та її колишнім чоловіком, сином друга Путіна Кирилом Шамаловим.

У Лондоні сквоттери заселилися у віллу олігарха Олега Дерипаски. З вікна на фасаді будівлі вивісили український прапор і плакат "Це майно звільнено".

  Захоплений сквотерами будинок у Лондоні, який належать російському мільярдеру Олегу Дерипасці і, ймовірно, доньці Путіна Катерині Тихоновій.
Захоплений сквотерами будинок у Лондоні, який належать російському мільярдеру Олегу Дерипасці і, ймовірно, доньці Путіна Катерині Тихоновій.

Офіс генерального прокурора України й Національне агентство з питань запобігання корупції шукають за кордоном активи, які належать наближеним до Кремля громадянам РФ. Для подальшої конфіскації їхнього майна на користь держави Україна.

За словами голови НАЗК Олександра Новікова, важливо "збільшити принаймні у 10 разів кількості фізичних і юридичних осіб РФ, на яких накладені санкції".

Найбагатші російські бізнесмени за рік втратили 42% сукупного статку, що скоротився в підсумку на $353 млрд.

Російські олігархи потерпають від санкцій, роздратовані Путіним і заговорили про його вбивство, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Журналісти знайшли нерухомість родини наближеного до Путіна олігарха Олександра Пономаренка - в самому серці Лондона.

Зараз ви читаєте новину «Українські журналісти знайшли нерухомість в Італії у ще одних "стовпів" Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути