середа, 04 серпня 2010 21:39

Українські яблука подорожчають через спеку в Європі

Українські яблука подорожчають через спеку в Європі

Спека у Західній Європі спричинить зниження урожаю фруктів і овочів. У Італії зібрано на 10-15% менше помідорів, ніж торік. У Польщі планують зібрати фруктів на 20% менше.

"Зменшиться кількість імпортних яблук на полицях українських крамниць. Торік частка імпортних фруктів становила третину. Цієї осені знизиться до 5-10%. Українські фермери матимуть зиск. Бо збільшиться продаж яблук з українських садів. Разом з тим зросте ціна. Поки складно спрогнозувати, до якого рівня", - прокоментувала gazeta.ua Марія Колесник, експерт консалтингової компанії "ААА".

"Щоб продавати українські яблука в західно-європейських супермаркетах, треба пройти більш складну процедуру. Фрукти мають відповідати спеціальним стандартам ваги, розміру тощо. До цього наші виробники не готові", - каже Колесник.

Також збільшиться продаж у Європу сировини - концентрованого яблучного соку. Українська продукція має попит у Європі. У Самій Україні сік роблять з китайських концентратів.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські яблука подорожчають через спеку в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути