середа, 28 вересня 2011 09:07

Українські "ракетники" позичили у росіян $ 260 мільйонів

Українські "ракетники" позичили у росіян $ 260 мільйонів

Держпідприємство "Конструкторське бюро "Південне" ім. Янгеля" залучило у Ощадбанку Росії кредит у розмірі $ 260 млн.

Згідно з повідомленням компанії на сайті держзакупівель, кредитні кошти залучені за підсумками тендера строком на 7 років під 6% річних під гарантії уряду України.

Комісія за організацію кредиту становить $ 1,95 млн. Кредитний договір укладено сторонами 16 вересня, повідомила компанія. Призначення кредиту не уточнюють.

У червні уряд України надав держгарантії під кредитні ресурси в обсязі $ 260 млн, що залучаються ДКБ "Південне" на реалізацію проекту зі створення ракетно-космічного комплексу (РКК) "Циклон-4" на космодромі Алкантара (Бразилія).

З них $ 83 млн залучають на створення ракети-носія (РН) "Циклон-4", і $ 177 млн ??- для забезпечення участі української сторони у створенні наземного комплексу РКК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У державну іпотеку хочуть залити ще 2 мільярди

У 2003 році Україна і Бразилія підписали договір про довгострокове співробітництво щодо створення РКК "Циклон-4" для запусків космічних апаратів на навколоземні кругові низькі і середні орбіти і орбіту перехідну до геостаціонарної з бразильського приекваторіального космодрому Алкантара.

Реалізацію проекту здійснює створене в 2006 році українсько-бразильське СП "Алкантара Циклон Спейс".

За даними української сторони, вартість створення наземного комплексу РКК "Циклон-4" становить $ 488млн, розподіл часток сторін - 50% на 50%. Фінансування проекту планують здійснити частково за рахунок кредитних ресурсів, частково - за рахунок бюджетних.

Згідно з озвученою раніше українською стороною попередньою інформацією, перший пуск РН "Циклон-4" з космодрому Алкантара намічався на 2012 рік.

Реалізація проекту спочатку розглядалася в Україні в контексті створення нової бази для космічної діяльності в XXI столітті, покликаної, в першу чергу, забезпечити вихід країни на ринки держав Латинської Америки.

Рішенням уряду України проект РКК "Циклон-4" включено до переліку проектів, що мають стратегічне значення для економічного розвитку держави.

Зараз ви читаєте новину «Українські "ракетники" позичили у росіян $ 260 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути