Ексклюзиви
понеділок, 13 квітня 2020 10:04

Україні пообіцяли бум зростання економіки: подробиці

Україні пообіцяли бум зростання економіки: подробиці
Міністр інфраструктури Владислав Криклій: "За період карантину економіка суттєво втратить. Однак далі чекаємо бум економічного зростання". Фото: mtu.gov.ua

Після зняття карантинних обмежень економіка України почне зростати.

"Усі знаходяться в очікуванні. Й країни інші. І великі компанії планують використати карантин, щоб краще підготуватися. Зрозуміло, що за цей період економіка України суттєво втратить, особливо окремі галузі - авіаційна, туризму, послуг. Однак далі чекаємо бум економічного зростання", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає "Радіо Свобода".

Наголошує, що галузям, які ослабли, відновлюватися доведеться трохи довше.

"Авіаційна галузь розвивалася стабільними темпами, але повільно. Така зупинка - це шок і стрес для неї. Звісно, все поєднано з туризмом. Певний період довіра до мандрівок буде відновлюватися. Звісно, що ніхто не буде відразу бігти на літак", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Укрзалізниця" після карантину не буде підвищувати ціни - Криклій

За його словами, український повітряний простір відкритий.

"Транзитні рейси у нас здійснювала переважно компанія МАУ. Вони з інших країн підвозили до Києва в аеропорт "Бориспіль", який працював за хабовою моделлю. З Києва вони летіли до інших країн. Зараз така модель не працює. Але авіасполучення не закривалося і простір не закривався. У нас обмежені саме пасажирські перевезення", - пояснив міністр.

Карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу запровадили з 12 березня. З 6 квітня діють посилені карантинні обмеження. З початку червня і до початку липня має відновити роботу за новими правилами громадський транспорт. Завершать навчальний рік, дозволять відвідувати зони відпочинку, послаблять умови самоізоляції для літніх людей, прогнозують в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Україні пообіцяли бум зростання економіки: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути