середа, 19 жовтня 2011 16:15

Україні погіршили "дефолтний" рейтинг

Україні погіршили "дефолтний" рейтинг

Рейтингове агентство Fitch в середу погіршило прогноз довгострокових рейтингів дефолту емітента (РДЕ) України в національній та іноземній валюті, що перебувають на рівні "B", з "позитивного" до "стабільного".

Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Крім того, агентство підтвердило як довгострокові, так і короткострокові РДЕ на рівні "B" і країнову стелю України також на рівні "B".

"Баланс ризиків, що загрожують Україні, зараз, після збільшення вартості залучення позикових коштів за кордоном і супутніх цьому побоювань щодо іноземного фінансування, а також на тлі прогнозованого уповільнення світового зростання, краще відбивається "стабільним "прогнозом", - заявив директор аналітичної групи Fitch із суверенних рейтингів Чарльз Севіль.

"Позитивний" прогноз був привласнений рейтингам України в липні 2011 року, проте відтоді Fitch переглянуло прогнози зростання світового ВВП, а підсилився неприйняття ризику інвесторами призвело до зниження курсів валют багатьох emerging markets до долара США, відзначається в прес-релізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба здійснити контрольовану девальвацію гривні - екс-міністр

У вересні золотовалютні резерви Національного банку України (НБУ) скоротилися на $ 3 млрд, або на 8%, - до $ 35 млрд, що лише трохи перевищує обсяг резервів на кінець 2010 року. Тиск на резерви України робить збільшення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу країни, який, як очікують, досягне 4,5% ВВП в 2011 році при раніше прогнозованих 3,5% ВВП, передбаченого домовленостями Києва і Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Важливим чинником збільшення дефіциту в порівнянні із прогнозним рівнем є очікуваний збиток державної нафтогазової компанії "Нафтогаз України", який, ймовірно, становитиме 1,5% ВВП, що пов'язано в першу чергу з відсутністю коригування тарифів на постачання газу фізичним особам.

Відновлення кредитування з боку МВФ допоможе Україні виконати фінансові зобов'язання з погашення зовнішнього держборгу в 2012 році, коли в тому числі настануть терміни виплати значного обсягу раніше виданих фондом кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Україні погіршили "дефолтний" рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути