четвер, 01 лютого 2018 14:08

Українець шиє гаманці та сумки зі шкіри індійської кобри
5

Олександр Цар із Черкас власноруч шиє шкіряні гаманці, сумки, чохли, браслети. Для виробів використовує шкіру теля, овчину, ексклюзивні речі - з варана, пітона, індійської кобри.

"Вирішив зробити товаришу подарунок на День народження. Грошей не мав зовсім, тому взяв свій старий гаманець, розібрав його і зробив заново. Потім одна знайома дізналась про це і замовила собі. "Сарафанне радіо" стало найкращою рекламою. Перший виріб зробив 6 років тому. Перша майстерня з'явилась через півтора року", - говорить Олександр, власник майстерні "TsarArt".

Автор: Наталія Печиборщ
  Майстер Олександр Цар виготовляє шкіряні аксесуари на будь-який “гаманець”.
Майстер Олександр Цар виготовляє шкіряні аксесуари на будь-який “гаманець”.

Найчастіше замовляють чоловічі портмоне за ексклюзивним ескізом. Вартість виробу залежить від ціни матеріалу і роботи погодинно. Година роботи - 10 доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник малює портрети президентів-тиранів на тарганах

"Більшість шкіряних гаманців по 450 грн - це машинний шов і тоненька дешева шкіра, яка невдовзі протреться. У мене такий гаманець коштує 600 грн, але тут ручний шов, шкіра дорожча і витриваліша. Гарантію на цей виріб я даю 4-5 років. Найгірші місяці для роботи - це січень, квітень і серпень, а найкращі - листопад, грудень і травень. Тому в місяць продаємо або до 10 виробів, або більше 100. Часто беруть як подарунок на дні народження. Якщо клієнт хоче ексклюзивний гаманець із крокодила, потрібно купити шкіру спеціально для цього замовлення. Вартість маленької шкіри крокодила 30х80 см - 800-900 євро. Якщо не підходить, пропоную різноманітні варіанти дешевше або дорожче. Якісний шкіряний ремінець для годинника має 5 різних шарів шкіри, що також впливає на вартість".

Автор: Наталія Печиборщ
  Майстер втирає бджолиний віск для лоску
Майстер втирає бджолиний віск для лоску

Для лоску шкіри, майстер вручну втирає в неї бджолиний віск. У результаті, краї деталей виробу набувають ефекту "підпалу". Рекламує товар, а також навчає своєї професії на Youtube-каналі.

Майстер Олександр Цар виготовляє шкіряні аксесуари на будь-який “гаманець”.
Фото: Наталія Печиборщ
Майстер втирає бджолиний віск для лоску

- Людина отримує коробку з двома книжками, підібраними для неї. А також пляшку вина. - У власну справу вклали тисячу доларів заощаджень. Вийшли "в нуль" після другого місяця роботи. Більшу частину прибутків витрачаємо на розвиток бізнесу, - розповідає 23-річна Каріна Реп'ях. Із 27-річною Юлією Ніколаєвою заснували сервіс подарункових наборів "Буковина". Один коштує від 492 грн.

Зараз ви читаєте новину «Українець шиє гаманці та сумки зі шкіри індійської кобри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути