Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2018 10:56

Українцям стало вигідніше тримати депозит

Українцям стало вигідніше тримати депозит
У Нацбанку наголошують, що темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення через суттєве зростання номінальних доходів українців. Фото: Деловая столица

В Україні для населення призупинили зниження ставок за гривневими депозитами.

Відповідне рішення — це відповідь на жорстку монетарну політику Нацбанку. Протягом останніх 5 місяців вартість 12-місячних вкладів фізосіб у гривні зберігається на рівні 14,2%, повідомили у прес-службі НБУ.

Крім цього, в Україні продовжується повільне зниження ставок за валютними депозитами. Вони досягли історичного мінімуму - вартість 12-місячних депозитів в доларах США скоротилася на 0,3 п п, до 3,3% річних.

Незначно, до 15,5% річних, зросли ставки корпораціям за гривневими кредитами. Ставки по кредитам населенню збільшилися на 0,4 п п. У січні-березні 2018-го обсяги банківських вкладів населення зросли на 2% за фіксованим на початок року курсу до 475 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк спростив виведення валюти за кордон

Гривневі депозити збільшилися на 3,2%, валютні - на 0,8% в доларовому еквіваленті.

У Нацбанку наголошують, що темпи приросту депозитів мають потенціал до прискорення через суттеве зростання номінальних доходів українців.

Водночас депозити юросіб скоротилися на 4,8% до 398 млрд грн. Приріст коштів юросіб на 3,8% у гривні був зафіксований лише в держбанках, крім ПриватБанку. В іноземній валюті - у приватних банках і ПриватБанку - на 6,7% і 1,3% в доларовому еквіваленті.

В Україні на депозити фізосіб припадає понад 40% всього банківського фондування.

Зараз ви читаєте новину «Українцям стало вигідніше тримати депозит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути