Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 14:31

Українцям пообіцяли більше лоу-костерів

Українцям пообіцяли більше лоу-костерів
У "Борисполі" запевнили, що ведуть переговори з усіма провідними лоу-кост компаніями. Фото: tsn.ua

На українському ринку авіаперевезень зросте кількість лоу-кост авіакомпаній. У міжнародному аеропорту "Бориспіль" для бюджетних перевізників запрацює термінал F.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Антон Волов.

Він пояснив, що після того як Міжнародні авіалінії України (МАУ) перейшли на обслуговування до сучасного терміналу D, у розпорядження бюджетних авіаліній опинився термінал F.

"Ми ведемо переговори з усіма провідними лоу-кост компаніями. Нагадаю, вже кілька компаній обслуговуються у нас. Хочемо відкрити двері для нових партерів. Але водночас дуже складно вести переговори з Ryanair, яка зазвичай використовує периферійні аеропорти і не готова платити гроші за обслуговування своїх пасажирів. Інколи навіть, навпаки, вимагає отримати всі послуги безкоштовно. Але це в нас неможливо. Бо наш аеропорт не має ніякого морального права обслуговувати пасажирів Ryanair за 5 доларів, і не надати його своїй рідній базовій авіакомпанії, яка перевозить основний пасажиропотік", - зазначив Волов.

За словами президента МАУ Юрія Мірошникова, за минулий рік компанія перевезла через термінал D аеропорту "Бориспіль" 8,5 млн пасажирів, цього року планує перевезти 10 млн осіб, а через термінал "Ф" - 4 млн пасажирів.

Нагадаємо, саме відсутність відповідної інфраструктури в Україні називали головною перепоною на шляху появи поширених у Європі лоу-костів.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли більше лоу-костерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути