понеділок, 28 січня 2019 16:14

Українців попередили про дефіцит цибулі

Українців попередили про дефіцит цибулі
Цибуля у гурті вже коштує 17 грн/кг. У магазинах кілограм продають по 18-20 грн. Фото: agronews.ua

Цибуля може знову подорожчати. Адже вітчизняної продукції не вистачає. Водночас поставки з Казахстану опинилися під загрозою. Звідти Україна переважно завозила цибулю останнім часом.

Овочесховища Казахстану стрімко порожніють. Крім України, цибулю у них закуповує Росія, Польща, Сербія, Македонія, Румунія та Молдова, пише "Інфо-Шувар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картопля коштує найдорожче за 10 років

Останнього тижня відпускні ціни у Казахстані зросли на 5-7%. Водночас країна експортує не тільки відбірні овочі, а й дрібну цибулю. Крім того, ціна на цибулю зросла через суттєве подорожчання послуг транспортних компаній.

В Україні поки фермери не поспішають розпродувати вітчизняну цибулю. Чекають, що до весни ціна зросте ще. Водночас цибуля у гурті вже коштує 17 грн/кг. У магазинах кілограм продають по 18-20 грн.

В Україні за 4 роки овочі борщового набору у середньому подорожчали у 3,9 рази. Цибуля 2014-го коштувала 3,1 грн/кг, 2018 року - 16,8 грн/кг. Ціна зросла на 13,7 грн. Морква додала 9,1 грн/кг. Подорожчала з 2,8 грн 2014-го до 11,9 грн 2018 року. Буряк подорожчав із 3 грн до 10,9 грн/кг. Капуста - із 2,6 грн до 8,9 грн/кг. Картопля - із 3,1 грн до 8 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про дефіцит цибулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути