Ексклюзиви
пʼятниця, 30 жовтня 2020 18:07

Українців очікує новий комунальний тариф

Українців очікує новий комунальний тариф
Новий проєкт врегулює питання зарплати працівників, що працюють на підприємствах які надають послуги з поводження з побутовими відходами. Фото: pixabay.com

Кабінет Міністрів України затвердив розроблений Мінрегіоном проєкт постанови щодо внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

Раніше споживачі сплачували як за перероблення, так і за захоронення всіх побутових відходів, який утворювались в населеному пункті, без урахування їхнього об'єму. Відтепер при встановленні тарифу на ці послуги враховуватимуться об'єми вивезення, перероблення та захоронення сміття, повідомляє Урядовий портал.

Також, у переліку операцій поводження з побутовими відходами відсутня операція сортування. Відповідно до проєкту постанови цей перелік доповниться операціями сортування та видалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 корисних порад, як платити за газ менше

Важливо зазначити, що новий проєкт врегулює питання зарплати працівникам підприємств, що надають послуги з поводження з побутовими відходами.

48% українців платять за комунальні послуги до 2 тис. грн. 20% зазначили, що економлять і щомісячно сплачують до 1 тис. грн. Ще чверть опитаних віддає до 3 тис. грн. Лише 2% учасників опитування заявили, що їхні рахунки за комуналку в середньому становлять до 5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Українців очікує новий комунальний тариф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути