вівторок, 26 травня 2020 21:10

Українці відмовляються купувати квартири: як забудовники приваблюють клієнтів

Українці відмовляються купувати квартири: як забудовники приваблюють клієнтів
У другій половині липня продажі нерухомості можуть зрости на 3-5%. Фото: pixabay.com

Під час карантину українці відмовлялися купувати нове житло. Найбільше попит упав у сегменті економ - на 90% від рівня лютого 2020-го.

Люди не хотіли вкладати гроші у нерухомість через відсутність гарантій від забудовників, ризики зміни термінів введення житла в експлуатацію, низьку якість будівництва, пише ubr.ua.

"Об'єкти економ-класу виявилися найбільш ризиковими для інвестицій, так як їх будівництво ведеться переважно за рахунок коштів покупців, а при різкому зниженні купівельної активності, забудовники були змушені призупинити будівельні роботи", - говорить експерт з нерухомості Олександр Ізаров.

Щоб привабити покупців, забудовники пропонували знижки, фіксацію курсу на рівні 24,8-25,5 грн/дол., розстрочки під 0% при внеску від 40% від вартості квартири, "захист інвестицій", тобто можливість забрати кошти без штрафних санкцій. Щоправда кількість угод за акційними цінами у середньому не перевищила 10% від усього обсягу продажів у період карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купити квартиру: як визначити, що забудовник надійний

Водночас ціни у більшості столичних проєктів ще 1-2 місяці залишатимуться на рівні лютневих.

Зараз відбувається зростання продажів на 5%. Але це в основному об'єкти нових форматів на початковій стадії будівництва. Водночас дзвінків у відділи продажів стало більше на 3-7%.

Найближчі 2-3 тижні ринок активізується, вважають забудовники. Запрацює відкладений попит. У другій половині липня продажі можуть зрости на 3-5%, у серпні - на 5-7%.

У квітні квадратний метр у столичних новобудовах у середньому коштував 28 435 грн. Це на 1,5% менше порівняно з березнем. Водночас за рік ціна зросла на 13,5%.

Зараз ви читаєте новину «Українці відмовляються купувати квартири: як забудовники приваблюють клієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути