Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 18:41

Українці проти відкриття ринку землі - результати опитування

Українці проти відкриття ринку землі - результати опитування
77% опитаних виступили проти надання права іноземцям купувати землі в Україні. Фото: Олена Луценко

77% українців проти відкриття ринку купівлі-продажу землі. Вважають, що такі рішення необхідно ухвалювати на Всеукраїнському референдумі. Якби він зараз відбувся - 66% проголосували б проти відкриття ринку, за результатами опитування групи Рейтинг.

Опитування проводилося 23-27 квітня цього року в усіх областях України, окрім окупованих територій. Опитали 2 тис. людей від 18 років, пише LIGA.

77% опитаних висловилися проти надання права іноземцям купувати землі сільськогосподарського призначення в Україні. 15% підтримали цю ініціативу.

Ринок землі запрацює 1 липня. Про це знають дві третини опитаних. 46% людей чули про це багато, 32% - щось знають. Нічого не знають про запуск ринку землі 22% респондентів - це здебільшого молодь, жителі міст і ті, в кого немає земельних паїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля може подорожчати вп'ятеро - прогноз уряду

Рік тому запуск ринку землі не підтримували 72% опитаних.

Торік у березні Верховна Рада ухвалила закон про обіг земель сільськогосподарського призначення. Закон передбачає, що купувати землю зможуть лише громадяни України, компанії, засновані українцями, держава й місцеві громади. Запуск ринку землі відстрочили до 1 липня 2021 року. Він стартуватиме з продажу тільки паїв, які належать приватним власникам.

Зараз ви читаєте новину «Українці проти відкриття ринку землі - результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути